Pobyt žáků 5.ročníku v SEV Stožec

I letos, jak je na naší škole tradicí, jsme vyrazili s páťáky na předjarní pobytový zájezd do šumavského Stožce. V tomto, na zimní počasí bohatém roce, jsme ani nedoufali ve slunečné počasí. A naše tušení se ukázalo jako oprávněné – jen málokdy k nám bylo počasí tak drsné jako tentokrát.

Marta_Stožec19-01Marta_Stožec19-005

Nejhezčím dnem pobytu byla středa, kdy jsme hned odpoledne vyšli na delší procházku ke Stožecké kapli. Během cesty si žáci zahráli hry s tématikou národního parku a dozvěděli se i informace o místě, na něž putují. Dobrovolníci se rozhlédli ze Stožecké skály po krajině.

Ve čtvrtek se počasí zhoršilo, takže jsme části výukových programů realizovali ve výukovém středisku a ven vyrazili jen na část dopoledne “Jelení stopou” a k večeru po programu Strom na herní stezku. Protože prakticky neustále padal mokrý sníh, přišli jsme do ubytovny opravdu hodně promočení a my za vedení zájezdu děkujeme všem rodičům, kteří své děti vybavili náhradním oblečením a hlavně obuví.

Pátek jsme už strávili v suchu v Infocentru národního parku, kde si děti vyrobily plstěním vlněná zvířátka. Spoustě z nich se moc povedla a my doufáme, že i přes náročné povětrnostní podmínky si všichni účastníci pobytu odnesli krásné zážitky, nové znalosti a hodně dobrých vzpomínek na naši společnou akci.

Marta Horáčková, Jana Houdková